Előfizetői tartalom

Berobbant a napenergia Magyarországon - Gyorsabb hálózatfejlesztésre van szükség

Portfolio
Elképesztő mértékben megnövekedett a megújuló energia iránti igény Magyarországon, a napelemek telepítési ütemét nemcsak az ellátási láncok akadozása, de a hálózat kiegyensúlyozottságának a megtartása sem tudja lekövetni. A hálózatfejlesztés nem valósítható meg olyan rövid idő alatt, mint ahogy a napelemek elterjednek és éppen ezért is szükséges a hálózatfejlesztés felgyorsítása - hangzott el az Energy Investment Forum konferencia egyik előadása során.

Az energiapiac előtt álló lehetőségekről és kihívásokról beszélt Dr. Guntram Würzberg, az E.ON Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója. A szakértő egy energiapiaci történelmi kitekintéssel indította előadását, elmondta, hogy 25 évvel ezelőtt, a hidegháborús időszak után az európai gázellátás kapcsán fel sem merült az ellátásbiztonság kérdése, az energiapiac kapcsán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés