Előfizetői tartalom

Eljött a Fed által várt fordulat az Egyesült Államokban?

Portfolio
A nyitott pozíciók száma 1,1 millióval csökkent augusztusban az Egyesült Államokban augusztusban, ami arra utal, hogy a munkaerőpiaci kereslet csökkenhetett. A héten ez már a második jel, ami erre utal, ez pedig jó jel a piacok számára, a Fed ugyanis a munkaerőpiaci egyensúlytalanság megszűnéséhez köti a kamatemelési ciklus lezárását.

A nyitott álláshelyek száma 10,05 millió volt az Egyesült Államokban augusztusban, ami 10% körüli visszaesést mutat a júliusi 11,17 millióhoz képest - írja a CNBC az amerikai munkastatisztikai hivatal adatai szerint. Nem ez volt az első adat, amely a munkaerő-kereslet visszaesésére utal. Tegnap érkezett az ISM BMI az amerikai feldolgozóiparról, amelynek egyik fontos alindexe,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés