Előfizetői tartalom

Gázerőműveket épít és a szélenergia előretörését várja az MVM

Portfolio
Az energiapolitikai kihívások világszerte az egész energiaipar tendenciáit, stratégiáit megváltoztatták az elmúlt tíz évben, és ez a trend a jövőben is folytatódik. Az elmúlt fél évben pedig új geopolitikai és ellátásbiztonsági kérdésekkel is szembesülnünk kellett - vezette be dr. Kiss Csaba, az MVM Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese a Portfolio Energy Investment Forumon a fenntartható villamosenergia-termelés jövőjéről tartott előadását.

A legnagyobb változást az energiafogyasztás alakulásában az elektrifikáció fogja jelenteni a jövőben, hiszen a fogyasztás jelentős része várhatóan a villamos energiára fog áttevődni: 2050-re a hazai végső energiafelhasználás közel fele villamos energia lesz, miközben a fosszilis alapú fogyasztás aránya várhatóan jelentősen csökkeni fog - mondta el dr. Kiss Csaba. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés