Előfizetői tartalom

Horváth Péter János: minél több erőműfejlesztésre van szükség Magyarországon

Portfolio
Az ellátásbiztonság elengedhetetlen a fenntartható energiaátmenet megvalósításához, enélkül kudarcra vagyunk ítélve. A magas hazai importfüggőség miatt Magyarország a nagyon sérülékeny országok közé sorolható, különösen ha a beszerzési forrásokat is mellé tesszük A helyzet nem túl rózsás, de a megfelelő rövid és hosszú távú programokkal, intézkedésekkel és szabályozással az energiaválságot a hasznunkra tudjuk fordítani, ugyanis paradox módon az energiaválság hosszú távon növelheti az ellátásbiztonságot - mondta Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke a Portfolio Energy Investment Forumon tartott előadásában.

A Portfolio Energy Investment Forum támogatásával azt is szeretnénk kifejezni, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a szabályozási feladatain túl fontosnak tartja, hogy jó túravezetőként, proaktívan segítse az energiaipart a klímasemleges energetikához vezető úton járni egy olyan időszakban is, amikor azt háborús konfliktusok, gazdasági és energia krízisek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés