Előfizetői tartalom

Belement a magyar kormány az új oroszellenes szankciókba (2.)

Portfolio
Megszületett a szerda délelőtti uniós tagállami nagyköveti ülésen a politikai alku a nyolcadik oroszellenes szankciós csomagról, benne az orosz kőolajra vonatkozó ársapkával – közölte a cseh soros elnökség a Twitteren. Ez azt jelenti, hogy a magyar kormány is támogatta az újabb oroszellenes szankciós csomagot. Frissítés! Mivel az ársapka az Oroszországból induló, külső harmadik országokba irányuló olajszállításokra vonatkozik, így cikkünk eredeti verziójától eltérően nem is harcolhatott ki a magyar kormány felmentést az ársapka alól a vezetéken (Barátság II.), vagy a tengeren (Horvátország felől Adria-vezeték) hozzánk eljuttatott orosz kőolaj vonatkozásában.

Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök a négy orosz megyében lezavart álnépszavazások és az atommal fenyegetés megtorlásaként terjesztette be a múlt héten a nyolcadik uniós szankciós javaslatot. A kiszivárgott információk szerint a csomag számos termékre és szolgáltatásra vezet be export-, illetve importtilalmat, valamint kb. harminc magánszemélyre is célzott szankciók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés