Előfizetői tartalom

Hamarosan csődeljárások indulhatnak az iparban az energiaárak miatt

Portfolio
Az ipari fogyasztói oldalon most az az alapkérdés, hogy kinek mekkora tartalékai vannak, és meddig bírják finanszírozni ezt az állapotot, illetve hogy ki tudja túlélni ezt a szituációt. Valószínű, hogy az iparban hamarosan megkezdődnek a csődeljárások is, ami elkerülhetetlennek tűnik, mivel több mint 1000 vállalat október 1-ig, az új gázév kezdetéig még mindig nem kötötte meg új földgázszerződését. A kritikus szituáció 2023 első negyedévében jöhet el, amikor a gázpiaci hatások mellett már a villamosenergia-beszerzések körüli problémák is élesen megjelennek majd - mondta Nagy Zoltán, az Ipari Energiafogyasztók Fórumának (IEF) elnöke a Portfolio Energy Investment Forumon.

Kezd megnyugodni a piac? Most éppen úgy tűnik, valamelyest megnyugszik a földgázpiac, miután az elmúlt napokban jelentősen csökkent az ár. Reméljük, hogy meg fog maradni ez a "nagyon alacsony" ár; ha hosszú távon stabilizálódna 100-120 euró/MWh-ban a földgáz ára, arra az ipar nagyjából be tudna majd rendezkedni, és megegyezik azzal, amit mi hosszú távon szeretnénk - fogalmazott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés