Előfizetői tartalom

Kiderült: 400 ezer forintos nettó bért követelnek a sztrájkoló szemétszállítók

Portfolio
Négyszáz szemétszállító szüntette be a munkát Budapesten, így a főváros több kerületében nem vitték el a szemetet. A szemétszállítók négyszázezer forintos nettó fizetést követelnek a rakodóknak - számolt be az rtl.hu. Összehasonlításképpen a KSH legfrissebb adatai szerint júliusban Magyarországon a teljes munkaidőben alkalmazásban állók kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkeresete 344 700 forint volt.

Mint arról beszámoltunk, tegnap vadsztrájkot tartott több száz szemétszállító Budapesten, az egyik telephelyen nem vették fel a munkát, a dolgozók fizetésemelést követeltek. A sztárjk elvileg addig folytatódik, amíg meg nem egyeznek az új bérekről. A munkavállalók állítólag az első rezsiszámláik kézhez vétele során szembesültek azzal, hogy a főváros által adott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés