Előfizetői tartalom

Nyugdíjemelés: hatalmas meglepetés jött

Portfolio
Ha a kormány szigorúan tartja magát a törvényileg előírt nyugdíjkorrekciós mértékhez, akkor 1,8%-os emelést kaptak volna a nyugdíjasok novemberben. Ehhez képest a szerda esti közlönyben megjelent rendeletében 4,5%-os emelést hirdetett ki. Mindez arra utal, hogy a kormány is arra számít, hogy az infláció még nem csillapodik idén.

4,5%-os emelés A Kormány 375/2022. (X. 5.) Korm. rendelete a nyugellátások és egyes más ellátások 2022. november havi kiegészítő emeléséről címmel jelent meg a közlönyben a kormány több millió embert érintő döntése. Ennek lényege, hogy a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény (a továbbiakban: Tny.) 62. § (3) és (4) bekezdése alapján...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés