Előfizetői tartalom

Óriási mennyiségben szívott ki pénzt a piacról az MNB - Meg is volt az ára

Portfolio
Megtartotta ma az első 2 hónapos betéti tenderét a Magyar Nemzeti Bank, amelyre a jegybankot is meglepő mértékű ajánlat ömlött be, és ezek közül összesen 2093 milliárd forintnyit fogadott el. Hatalmas összegben szívott ki tehát likviditást a bankrendszerből a jegybank, igaz ennek meg is volt az ára. Az elfogadott ajánlatok súlyozott átlagos felára ugyanis a 13%-os egyhetes betéti ráta fölött 1,14 százalék volt.

Az MNB közleménye szerint a mai változó kamatozású, 2 hónapos betéti tenderen 14 bank adott be ajánlatot összesen 2146 milliárd forint értékben, amelyből 2093 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat. Az elfogadott ajánlatok súlyozott átlagos felára — az egyhetes betéti ráta fölött — 1,14 százalék volt. A mai tender a likviditás tartós szűkítését szolgálja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés