Előfizetői tartalom

Négyszer annyi koronavírusos van Magyarországon, mint egy éve, vészjósló jelzés jött a megyékből

Portfolio
„Én úgy tudom, hogy túl vagyunk a koronavírus-járványon” – mondta Gulyás Gergely miniszter egy szeptember közepi Kormányinfón. Ehhez képest most négyszer annyi új fertőzöttet, háromszor annyi kórházi ápoltat és 20%-kal több halálesetet mutatnak a statisztikák, mint egy évvel ezelőtt. Hiába kíméletesebb tehát az emberi szervezettel a koronavírus most terjedő omikron variánsa, az egészségügyi rendszert idén ősszel keményen leterhelheti. Épp azokban a régókban látszik robbanni a vírus, amelyek rendszerint az új hullámok előhírnökei.

A szerdán reggel megjelent statisztikák szerint egy hét alatt 13 762 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, ami 21%-kal több az egy héttel korábbinál. A kórházban ápoltak száma 1752, ami jelentős, 50%-os emelkedést jelent. A halálesetek száma 73 volt, ami szintén másfélszereződést mutat. Ekkora növekedést a számokban rendszerint az egyes hullámok felívelő szakaszában...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái