Előfizetői tartalom

A hazai energiakereskedők érdekében lépett a kormány

Csiki Gergely
A hazai cégvilág az energiakrízis nyomán nemcsak egekbe emelkedő energiaszámlákkal szembesül, hanem azzal is, hogy az energiakereskedő cégek a likviditáshiányos helyzetből fakadó egyre nagyobb kockázataikat elkezdték rájuk áthárítani. Az állam ezt a problémát felismerve avatkozott be, és ebből a 2 szereplős modellből 4 szereplős modellt csinált Lóga Máté, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkárának elmondása szerint: az energiakereskedő cégek így könnyebben jutnak hitelkerethez, egy 800 milliárd forint keretösszegű állami kezességvállalási programon keresztül.

Egy pénteki háttérbeszélgetésen Lóga Máté kiemelte, hogy az Európát sújtó energiaválságnak különböző lecsapódásai vannak. Egyrészt a cégvilág sokkal magasabb energiaszámlával szembesül, egy másik következmény viszont, hogy az energiakereskedő cégek az üzletpolitikájukból adódóan, a saját kockázati pozíciójuk megőrzése érdekében elkezdtek egy olyan gyakorlatot...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái