Előfizetői tartalom

Rossz hírek érkeztek Németországból, közel a recesszió

Portfolio
A német ipari termelés augusztusban 0,8%-kal csökkent júliushoz képest, ennek egyik oka a magas energiaárak miatt szenvedő energiaigényes ágazatok termelésének további csökkenése - írja a Commerzbank. Mivel ezek a magánfogyasztásra is hatnak, amit a kiskereskedelmi forgalom csökkenése is mutat, a német gazdaság valószínűleg nem sokat növekedett a harmadik negyedévben. Télen pedig jelentős visszaesés várható.

A német ipari termelés augusztusban 0,8%-kal csökkent az előző hónaphoz képest. Ennek fő oka az építőipar (-2,1%), és különösen az energiatermelés (-6,1%) jelentős visszaesése volt. A feldolgozóiparban a termelés alig változott (-0,1%). Az egyes ágazatok között azonban jelentős különbségek voltak. Az energiaigényes ágazatok (beleértve a vegyipart és a fémfeldolgozást)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés