Előfizetői tartalom

Ma is sterilizált az MNB

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank megtartotta második változó kamatozású, hosszú futamidejű betéti tenderét, amelyen 506 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat, amivel így összesen már csaknem 2600 milliárd forintnyi likviditást köt le az új eszközben. A hosszú betéti tenderrel az MNB folytatta a likviditás érdemi lekötését, és ezzel a monetáris szigorítást.

Az október 12-i változó kamatozású, 2 hónapos betéti tenderen 11 bank adott be ajánlatot összesen 522 milliárd forint értékben, amelyből az MNB 506 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat. A 2 hónapos futamidejű ügylet induló értéknapja október 13., míg a lejárati értéknap az előző héthez hasonlóan 2022. december 1. Az elfogadott ajánlatok súlyozott átlagos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés