Előfizetői tartalom

Megjött a feszülten várt amerikai inflációs adat: nincs minek örülni

Portfolio
A vártnál jelentősebb mértékben nőtt a maginfláció az Egyesült Államokban szeptemberben, ez pedig alátámasztja a keresleti nyomás erősödését, és szigorúbb Fed-fellépést vetít előre. A fogyasztói árindex éves szinten csökkent augusztushoz képest, de ez elsősorban az energiaárak globális csökkenésének tudható be, és elmaradt az elemzők által várt csökkenéstől. A hírre a dollár jelentős erősödésbe kezdett, a forint új mélypontra esett a dollárral szemben.

Kifejezetten rossz amerikai inflációs adatot közölt az amerikai munkastatisztikai hivatal az imént. A fogyasztói árindex éves szinten 8,2%-kal nőtt szeptemberben, ami mérséklődést jelent az augusztusi 8,3%-hoz képest, de kissé elmarad az elemzők által várt 8,1%-os szinttől. A csökkenés önmagában nem jelent meglepetést, az energiaárak globális esése szeptemberben ugyanis lefelé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés