Előfizetői tartalom

Meglepetést okozott az infláció a jegybankároknak, fogadkoznak, hogy sokáig marad a magas kamat

Portfolio
A Fed döntéshozóinak is meglepetést okozott az infláció alakulása, ezért arra számítanak, hogy a korábban vártnál tovább maradhatnak érvényben a magas kamatszintek – derül ki az amerikai jegybank legutóbbi ülésének jegyzőkönyvéből. A jegybankárok 75 bázispontos kamatemelésről döntöttek és kiemelték a beszélgetésben, hogy az infláció elsősorban az alacsony jövedelmű amerikaiakat sújtja.

A Fed döntéshozói legutóbbi kamatdöntő ülésükön arról beszéltek, hogy a monetáris szigorítás folytatódik, majd a korábban vártnál tovább maradhat magas a kamatszint - írja a CNBC. Ennek oka pedig az, hogy az infláció egyelőre nem mutatja a lassulás jeleit, a Fed mandátuma pedig a maximális foglalkoztatás és az árstabilitás eléréséről szól. Az inflációs kockázatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés