Előfizetői tartalom

Véget ért a tüntetés az oktatásért, országos sztrájkot jelentettek be

Portfolio
Legalább 75 demonstrációt tartottak ma tanárok és diákok, akik az oktatás állapota és a tanárok kirúgással való fenyegetése miatt tüntetnek. Sztrájkokat és polgári engedetlenségi akciókat is szerveztek pénteken. A legnagyobb tüntetés Budapesten volt, ahol a Hősök teréről a Belügyminisztérium elé vonultak a demonstrálók. A "Visszavágó - El a kezekkel a tanárainktól!" címmel, a Diákok a Tanárokért elnevezésű Facebook-csoport által meghirdetett megmozduláson a felszólaló diákok a többi között azonnali megoldást követeltek a tanárhiányra béremeléssel, tanítható és tanulható tananyagot, szakmai önállóságot a tanároknak, élhető körülményeket az iskolákban és érdemi párbeszédet az oktatásról.

2022. október 14. 19:50 Megosztás Véget ért a tüntetés a Belügyminisztérium előtt Bejelentették a további akciók időpontjait. Október 23-án lesz a következő nagy tüntetés; a Kálvin térre várják a tiltakozókat, ahonnan a Műegyetem rakpartra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés