Előfizetői tartalom

Elindult a fűtési szezon, biztosított az ország energiaellátása

Portfolio
Magyarország készen áll a téli fűtési időszakra, a magyar gazdaság és a családok működtetéséhez szükséges energiahordozók biztosítottak – hangsúlyozta Steiner Attila. A Technológiai és Ipari Minisztérium energetikáért felelős államtitkára a fűtési szezon kezdete kapcsán arra is emlékeztetett, hogy a magyarországi gáztárolók töltöttsége jelenleg már meghaladja a 76 százalékot, ami az éves fogyasztáshoz viszonyított töltöttség szempontjából jóval az uniós átlag fölött van és a harmadik legmagasabb az EU-ban Ausztria és Szlovákia után.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal friss európai körképe alapján rámutatott, hogy a rezsicsökkentésnek köszönhetően a magyar családok és nyugdíjasok fizetik a legalacsonyabb földgáz árat az EU-ban. Amint mi is megírtuk: a szeptemberi adatok szerint Pozsonyban a magyar gázár dupláját, Párizsban és Londonban a négyszeresét, Rómában és Brüsszelben a hatszorosát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés