Előfizetői tartalom

Drága mulatság a forint megmentése, olcsóbb, ha mindig vigyázunk rá

Az már senkinek sem meglepetés, hogy a forint gyengülő trendben van az euróval szemben, hiszen amíg korábban a magas nyomású gazdaság receptje, addig most a válságok taszították a mélybe a hazai devizát. Ez ellen ilyenkor szinte tehetetlennek tűnik a gazdaságpolitika. Amíg korábban éves szinten kb. 5%-ot esett a forint, idén már ennek a többszöröse a gyengülés. A tartósan 400 forint feletti árfolyammal és az innen is folytatódó leértékelődéssel egy új helyzet alakult ki: a hazai deviza „rossz társaságba” keveredett.

Már nem kell annyira szomorkodnia Recep Tayyp Erdogan török elnöknek, amikor a tanácsadói megmutatják neki a világ legtöbbet gyengülő devizáit. Ahogy telik-múlik az idő, a török líra mellett ugyanis szépen lassan megjelenik a forint is. A magyar fizetőeszköz az egyik legtöbbet gyengülő deviza lett idén (az említésre méltóak közül), megközelítve az évek óta árfolyamválságban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés