Előfizetői tartalom

"Kazahsztánból és a Fülöp-szigetekről hozzuk a munkaerőt, a magyarok már nem akarnak három műszakban dolgozni"

Portfolio
Az elszálló energiaárak és a beszállítói láncok akadozása a vállalatok életére is erős hatással van. Van okunk az optimizmusra? Mi a cégek legnagyobb kihívásai az ellátási láncok kapcsán? Hogyan kezelhetők vállalati szinten az elszálló energiaárak? A forint árfolyamában is nagy volatilitást látunk, jó vagy rossz a vállalatok számára a gyenge forint? Mi a helyzet a munkaerőpiaccal? Hol tartunk majd egy év múlva? Többek között ezekről a kérdésekről beszéltek a Budapest Economic Forum 2022 konferenciának szakértői Nagy Viktor, a Portfolio vezető elemzőjének moderálásában.

"Nemrég elhatároztuk, hogy építünk egy 20 ezer négyzetméteres csarnokot 6 milliárd forintból. Míg a hasonló méretű régi épületben az üzemeltetési költségek 20 százalékát tette ki a gázár, addig ebben az új épületben nincs gázfogyasztás, így amiatt, hogy kevesebbet fogyaszt az új épület, 10 év alatt megtéríti a 6 milliárd forintos beruházási költséget. Azt gondolom...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés