Előfizetői tartalom

Meglepő kijelentés tett a sztárközgazdász: Minél gyorsabban recesszióba zuhan az USA, annál jobb a világnak

Portfolio
A Fed szigorításával erősíti a dollárt, amely kifejezetten rosszul hat a dollárban eladósodó fejlődő gazdaságokra, de a világkereskedelemnek rosszat tesz - mondta David Lubin, a Citi közgazdásza a Portfolio Budapest Economic Forum konferenciáján. Lubin szerint meglepő módon az lenne a legjobb most a világnak, ha a várható amerikai recesszió gyorsan bekövetkezne, mert akkor a Fed abbahagyná a szigorítást, ez pedig élénkítőleg hatna a világ többi részére. A közgazdász szerint viszont nem ilyen egyszerű a helyzet.

Nincs okunk az optimizmusra, a világ harmadát kitevő gazdaságok ugyanis recesszióba süllyednek - mondta David Lubin, a Citi ügyvezető igazgatója, és a feltörekvő gazdaságokért felelős vezetője a Portfolio konferenciáján. A monetáris szigorítás is kockázatokat hordoz magában, de az EKB-nak és a Fednek nincs választása. A két blokkban asszimetrikusan a recessziós kockázatok:...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái