Előfizetői tartalom

Nyugdíjminimum: bűvészmutatvány jött a kormánytól

Portfolio
Egy új salátatörvény-javaslat szerint a nyugdíjtörvényen és a bírósági végrehajtási törvényen kívül minden más törvényben szociális vetítési alappá írják át a 15. éve változatlanul 28.500 forintos nyugdíjminimumot. Farkas András nyugdíjszakértő szerint ez a módosítás arra utal, hogy egyelőre csak egy illuzionista mutatványról szó, amelynek eredményeként változatlan összegben átvarázsolták vetítési alappá a nyugdíjminimumot.

Farkas András, a Nyugdíjguru News alapítója friss írásában értékelte a kormány legújabb törvénymódosítását. Emlékeztet arra, hogy az öregségi teljes nyugdíj legkisebb összege kacifántos névre hallgató nyugdíjminimum összege 15 éve változatlanul 28.500 forint, ami szégyenletesen alacsony összeggé vált e másfél évtized folyamán és a jelenlegi elszabadult infláció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés