Előfizetői tartalom

Varga Mihály: A legnehezebb évünk jövőre lesz, de a recesszió elkerülhető

Portfolio
A 2010-es kormányváltás idején látott gazdasági nehézségekhez hasonlította a jelenlegi környezetet Varga Mihály pénzügyminiszter a Portfolio Budapest Economic Forum konferencián. A következő év nehéz lesz, de a miniszter optimista volt előadásában: szerinte helyes gazdaságpolitikával 2023-ban is elkerülhető a recesszió, 2024-ben pedig visszatérhetünk a 4% körüli, egyensúlyi növekedési pályára. Az ország finanszírozás Varga Mihály szerint továbbra is stabil, az idei hiánycél tartható, az államadósság pedig újra csökkenő pályára fog állni.

A kormány 2010-ben nagyon nehéz gazdasági helyzetben volt, de a bajt sikerült elhárítani, és a magyar gazdaság stabil növekedési pályára állt, 2019-re Magyarország lett az EU leggyorsabban fejlődő gazdasága – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Portfolio konferenciáján, amelyen az aktuális gazdasági helyzetet értékelte online előadásában. Sajnos háborús időkben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái