Előfizetői tartalom

Figyelmeztet a válság hírnöke: Egészen biztos, hogy súlyos összeomlás jön, a földi pokol szakad a nyakunkba hamarosan

Portfolio
A jegybankok el fogják bukni az infláció elleni harcot, a világban ugyanis súlyos globális gazdasági és pénzügyi válság alakul ki - állítja a híresen pesszimista közgazdász, Nouriel Roubini a Bloomberg szerint. A válság hírnökeként elhíresült közgazdász azt állítja, hogy a válság súlyosabb lesz, mint az 1970-es és a 2008-as, a magas adósságok miatt országok dőlhetnek be úgy, hogy közben az áremelkedés is fennmarad. Ha nem lenne ez elég, a politikai rendszerek is összeomlanak, és a globális gazdasági válságot egy globális geopolitikai válság követi majd.

A Roubini Macro Associates vezérigazgatója, a Doktor Végzet néven elhíresült közgazdász szerint a kamatemelések okozta piaci és gazdasági fájdalom túl sok lesz a központi bankok számára. Végül fel fogják adni a monetáris politikai szigorítást, mielőtt az inflációt valaha is legyőznék. Bár Roubini hagyományosan pesszimista közgazdász, némely előrejelzése kifejezetten...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái