Előfizetői tartalom

Szivárognak a hírek az energiaügyi EU-csúcsról

Portfolio
Orbán Viktor miniszterelnök a jelenleg is zajló kétnapos uniós csúcstalálkozó egy pontján úgy fogalmazott, hogy Magyarország javaslata értelmében az EU csak akkor folytasson le közös gázbeszerzést, ha az abban való részvétel nem kötelező, hanem önkéntes. A csütörtök éjszaka kiszivárgott hírek alapján a magyar kormány meg is kapja ezt az engedményt.

A Politico a megbeszélésre rálátó diplomata forrásaira hivatkozva azt írta csütörtök éjszaka, hogy a magyar miniszterelnök az egyeztetésen felhívta uniós vezetőtársai figyelmét arra, hogy Magyarország hosszú távú gázszerződésekkel rendelkezik. A lap információi szerint a kormányfő azt is kijelentette, hogy Magyarország csak akkor járul hozzá a csúcstalálkozó zárónyilatkozatához...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés