Előfizetői tartalom

Orbán Viktor bejelentette: Magyarország gyakorlatilag mentesítést kapott a gázársapka alól!

MTI
|
Portfolio
Megállapodásra jutottak az energiaárak leszorításáról az uniós tagállamok vezetői brüsszeli csúcstalálkozójukon - jelentette be az Európai Tanács elnöke péntek hajnalban a belga fővárosban. Orbán Viktor kormányfő a hivatalos Facebook-oldalán posztolt hajnali kettőkor az EU-csúcson zajló tárgyalásokról, melyben bejelentette, hogy ha lesz is EU-s gázársapka, az nem érinti majd a hosszú távú szerződéseket, ami értelmezése szerint más szóval azt jelenti, hogy "Magyarország mentesítést kapott alóla".

"Most ért véget az EU-csúcs első napja. Holnap még folytatjuk a tárgyalásokat, de a legfontosabb kérdést, az energia kérdését a mai napon sikeresen lezártuk"- írja a miniszterelnök Facebook-oldalán, majd hozzáteszi: sikerült egy fair megállapodást kiharcolnunk. Megállapodtunk abban, hogy ha lesz is gázársapka Európában, az nem érinti majd azokat a hosszú távú szerződéseket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés