Előfizetői tartalom

Az oroszok szerint az ukránok "piszkos bombát" vethetnek be, Ukrajna cáfol

MTI
Fennáll a veszély, hogy Ukrajna "piszkos bombát" vet be a konfliktus kiterjesztése érdekében - jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter amerikai, brit, francia, és török hivatali kollégáinak vasárnapi telefonbeszélgetésük során az orosz minisztérium közlése szerint. Közben reagáltak az ukránok, veszélyesnek és abszurdnak nevezte Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter az orosz vádat.

Sojgu előbb Sébastien Lecornuval, majd Hulusi Akar török, később pedig Ben Wallace brit védelmi miniszterrel beszélt telefonon, mindannyiszor megismételve állítását.      A "piszkos bomba" olyan hagyományos robbanószerkezet, amely radioaktív anyagot szór szét. Az orosz minisztérium szerint az ukrajnai helyzetben egyre nagyobb a veszélye az "ellenőrizetlen eszkalációnak"....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés