Előfizetői tartalom

Zsiday: ha így haladunk, akkor nem Ausztriát fogjuk utolérni, hanem Bulgáriát

Portfolio
A magyar gazdaságpolitikát, illetve a gazdasági populizmust bírálta legfrissebb blogposztjában Zsiday Viktor a Citadella Alap portfóliókezelője. A befektetési szakember szerint a kormány ugyan rövidtávú megoldásokat talál az egyes problémákra, de ennek mindig vannak elszenvedői és végeredményként a jövőt éljük fel. Zárógondolatai között Zsiday azt írja, ha ezen az úton haladunk, akkor nem Ausztriát, hanem Bulgáriát fogjuk előbb utolérni.

Először a változó kamatozású lakossági jelzáloghitelek kamatát rögzítette a valóság töredékén az állam, később a fix kamatozásúak jelentős részét is, majd most a vállalkozások kapnak olcsó(bb) hitelt a bankoktól, mint ami a valóságban létezik - írja a szakember. "Tudom, hogy Magyarországon mindenki gyűlöli a bankokat („van ott bőven pénz, fizessenek nyugodtan”)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés