Előfizetői tartalom

A németeknek adtunk el CO2-kvótát, harmadára faragnánk 2050-re a gázfogyasztásunkat

Portfolio
Óriási többletforráshoz jut a magyar Zöld Busz Program amiatt, hogy Magyarország kvótatöbbletét Németországnak értékesítette és ezt a tegnapi környezetvédelmi miniszteri ülés keretében alá is írta a két fél – jelentette be a Facebookon Steiner Attila energiaügyi államtitkár. Ugyanő posztolta azt, hogy Palkovics László technológiai és ipari miniszter Brüsszelben Margarethe Vestager versenyjogi biztossal tárgyalt, illetve a környezetvédelmi miniszterek ülésén jelezte: Magyarország a jelenlegi 11,5 milliárd köbméteres éves gázfogyasztását 2050-re legfeljebb 3-4 milliárdra szorítaná vissza és ennek érdekében számos fejlesztést tervez.

Az energiaügyi államtitkár egyik friss posztja szerint a Környezetvédelmi Tanács tegnapi ülésén Sven Giegold német klímapolitikáért felelős államtitkárral aláírták azt a megállapodást (lásd alábbi képet), amelynek értelmében Magyarország a 2020 előtti kibocsátás-csökkentésből származó kvótatöbbletét Németországnak értékesítette. Az adásvételből befolyt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái