Előfizetői tartalom

A napelemes rendelet visszavonását kéri az Energiaklub és a Magyar Energiahatékonysági Intézet

Portfolio
A kormány az eddig támogatott, valóban kritikusan fontos megújuló napenergia-termelés hazai lehetőségeit is ellehetetlenítette a szerdán megjelent rendelettel – olvasható az Energiaklub és a Magyar Energiahatékonysági Intézet közleményében. A szakmai szervezetek kiemelték, hogy már évekkel ezelőtt jelezték a kormánynak az infrastruktúra hiányosságait, melyekre most hivatkoznak.

Az Energiaklub és a Magyar Energiahatékonysági Intézet felkéri a kormányt, hogy a tervezett rendeletet ebben a formájában vonja vissza, valamint felkéri a technológiai és innovációs minisztert, hogy a hálózatfejlesztésre és a szaldó elszámolásra tett felelős ígéreteiket tartsa be – áll a közleményben. A szakmai szervezetek érvelése szerint a lakossági megújuló energiatermelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés