Előfizetői tartalom

Leépítések, csődhullám, silány termékek – Mit hoz a kormány újabb lépése?

Portfolio
Váratlant húzott a kormány azzal, hogy kiterjeszti az élelmiszerárstopot még több termékre, ugyanis az eddigi intézkedéseknek is voltak árnyoldalai. Elemzők szerint, akik a téma érzékenysége miatt nevük elhallgatását kérték, a piacellenes lépésekkel nem igazán lehet leszorítani az inflációt, miközben a kiskereskedelmet már olyan sok intézkedés sújtja, hogy a kisboltoknál csődhullám várható. Van, aki a kormány céljának megvalósulását sejti az újabb árstopok mögött: mégpedig azt, hogy ezzel is csökkentsék a láncok értékét, hogy könnyebben meg tudják venni hazai szereplők.

Újabb jelentős terhet kaphatnak az egyébként is súlyos problémákkal küzdő szereplők, ha a kormány még több termékre terjeszti ki az árstopot – vélekednek a Portfolionak nyilatkozó elemzők a kormányzat intézkedésével kapcsolatban. Azt még nem lehet tudni, hogy hány további termékre terjesztik ki az árstopot, és azt sem, hogy mikori áron kell befagyasztani az árakat, de...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái