Előfizetői tartalom

Leépítések, csődhullám, silány termékek – Mit hoz a kormány újabb lépése?

Portfolio
Váratlant húzott a kormány azzal, hogy kiterjeszti az élelmiszerárstopot még több termékre, ugyanis az eddigi intézkedéseknek is voltak árnyoldalai. Elemzők szerint, akik a téma érzékenysége miatt nevük elhallgatását kérték, a piacellenes lépésekkel nem igazán lehet leszorítani az inflációt, miközben a kiskereskedelmet már olyan sok intézkedés sújtja, hogy a kisboltoknál csődhullám várható. Van, aki a kormány céljának megvalósulását sejti az újabb árstopok mögött: mégpedig azt, hogy ezzel is csökkentsék a láncok értékét, hogy könnyebben meg tudják venni hazai szereplők.

Újabb jelentős terhet kaphatnak az egyébként is súlyos problémákkal küzdő szereplők, ha a kormány még több termékre terjeszti ki az árstopot – vélekednek a Portfolionak nyilatkozó elemzők a kormányzat intézkedésével kapcsolatban. Azt még nem lehet tudni, hogy hány további termékre terjesztik ki az árstopot, és azt sem, hogy mikori áron kell befagyasztani az árakat, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés