Előfizetői tartalom

Powell szétverte a várakozásokat: Nagyon-nagyon messze még a kamatemelések vége

Portfolio
Magyar idő szerint este 7-kor tette közzé kamatdöntő üléséről szóló közleményét a Fed, amelyen a várakozásnak megfelelően 75 bázisponttal emelték meg az irányadó kamatot. Ennél is fontosabb, hogy a Fed utalást tett a közleményben arra, hogy megfontolják a kamatemelés mértékét a következő üléseken - azaz valós volt a piac várakozása azzal kapcsolatban, hogy decemberben lassíthat a kamatemelési tempón a jegybank. Ezzel együtt a Fed elnöke azt is elmondta, hogy a kamatszint a vártnál magasabban tetőzhet, és a kamatemelési ciklusnak még nagyon messze van a vége. Az utóbbi kijelentésre megtépték a dollárt.

2022. november 02. 20:16 Véget ért az esemény, íme a legfontosabb fejlemények A mai sajtótájékoztató szokatlanul rövid volt, a szokásos egy órával ellentétben most csak 45 percig tartott. A mai nap legfontosabb fejleményeit pontokba szedve foglaljuk össze: a Fed 75 bázisponttal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái