Előfizetői tartalom

Powell szétverte a várakozásokat: Nagyon-nagyon messze még a kamatemelések vége

Portfolio
Magyar idő szerint este 7-kor tette közzé kamatdöntő üléséről szóló közleményét a Fed, amelyen a várakozásnak megfelelően 75 bázisponttal emelték meg az irányadó kamatot. Ennél is fontosabb, hogy a Fed utalást tett a közleményben arra, hogy megfontolják a kamatemelés mértékét a következő üléseken - azaz valós volt a piac várakozása azzal kapcsolatban, hogy decemberben lassíthat a kamatemelési tempón a jegybank. Ezzel együtt a Fed elnöke azt is elmondta, hogy a kamatszint a vártnál magasabban tetőzhet, és a kamatemelési ciklusnak még nagyon messze van a vége. Az utóbbi kijelentésre megtépték a dollárt.

2022. november 02. 20:16 Megosztás Véget ért az esemény, íme a legfontosabb fejlemények A mai sajtótájékoztató szokatlanul rövid volt, a szokásos egy órával ellentétben most csak 45 percig tartott. A mai nap legfontosabb fejleményeit pontokba szedve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés