Előfizetői tartalom

Virág Barnabás: bizonyos piacokon még több 100 bázispontos kamatemelkedés lehet indokolt

Portfolio
Az inflációs cél elérésének nincsen alternatívája – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke. A szakember elismerte, hogy minden eszközt készek bevetni az infláció leszorítása érdekében. A monetáris transzmisszióval kapcsolatban pedig kiemelte, hogy bizonyos részpiacokon még több 100 bázispontos kamatemelkedés lenne indokolt.

A gyorsan változó pénzpiaci közegben az árstabilitást veszélyeztető, fundamentálisan nem indokolt folyamatok indultak el az utóbbi időben, amire reagálnunk kellett – mondta a Világgazdaságnak Virág Barnabás. Az MNB alelnöke leszögezte, hogy nem tolerálják az árstabilitás elérését veszélyeztető folyamatokat. Eddig sem tettük, ezután sem fogunk hátradőlni. A pénzpiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés