Előfizetői tartalom

Elkaszálná a paksi bővítést a kilencedik oroszellenes szankciós javaslat

Portfolio
Miután a legutóbbi EU-csúcson nyitva hagyták az ajtót az állam- és kormányfők az újabb oroszellenes szankciós csomag előtt és a lengyelek egy amerikai, illetve egy dél-koreai hátterű atomerőmű építésbe foghatnak, most a balti tagállamokkal együtt előálltak a kilencedik oroszellenes szankciós csomaggal, benne a nukleáris energia területén az együttműködés megtiltásával – tudta meg a birtokába jutott anyag alapján a Szabad Európa.

A nyolcadik uniós szankciós csomag után az október végi EU-csúcs zárónyilatkozatában az összes tagállami vezető aláírta azt a mondatot is, miszerint „Az Európai Unió tovább szigorította a korlátozó intézkedéseket Oroszország ellen, és készen áll arra, hogy folytassa”. Kapcsolódó cikkünk 2022. 10. 06. Elfogadta az EU az Oroszországgal szembeni nyolcadik szankciócsomagot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés