Előfizetői tartalom

A második világháború óta nem látott katasztrofális úton jár a világ - mondja a híres alapkezelő

Portfolio
"Az arra vonatkozó jóslatok, hogy a részvény-, kötvény- és ingatlanárak mennyit fognak esni, és hogy enyhe vagy súlyos recesszió valószínűsíthető-e, elvétik a lényeget." - áll az Elliott Management hírlevelében. A hedge fund szerint ennél sokkal fontosabb, hogy a szélsőséges jelenségek és problémák olyan mennyiségben léptek fel egyszerre, hogy azok a második világháború óta nem látott következményekkel járhatnak.

Az Elliott az ügyfeleknek írt levelében azt írta, hogy miközben a befektetők a monetáris politikai szigor enyhülését várják az amerikai jegybanktól, valójában nem ez, hanem csak egy súlyos recesszió jelenti a megoldást a bajokra, és tünteti el az inflációt. A Paul Singer által alapított Elliott szerint "a világ a hiperinfláció felé vezető úton jár, ami elkerülhetetlenül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés