Előfizetői tartalom

További részletek derültek ki az Oroszországgal szembeni új szankcióról

Portfolio
Az Egyesült Államok és szövetségesei megállapodtak arról, hogy az orosz kőolaj eladására milyen árplafon vonatkozik majd, de továbbra is dolgoznak a nagyszabású új szankciós program részletein, mielőtt az december 5-én életbe lép. Az Egyesült Államok és szövetségesei szerint a tengeri szállítású orosz olaj minden egyes rakománya csak akkor esik majd az árplafon hatálya alá, amikor először adják el egy szárazföldi vevőnek, ami azt jelenti, hogy ugyanannak az olajnak a továbbértékesítése nem esik majd a plafon alá - írja az ügyet ismerő forráskra hivatkozva a Wall Street Journal.

Az orosz olaj tengeren történő közvetítő kereskedelmének továbbra is a plafon alá kell esnie - mondták a források. Ha egy rakomány orosz olajat kőolajtermékké, például benzinné finomítottak, akkor az ismét kereskedhető a tengeren anélkül, hogy az árplafon alá tartozna – tették hozzá. Az árkorlátozási terv értelmében a G7 és Ausztrália azt tervezi, hogy megtiltja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés