Előfizetői tartalom

Így törhet meg a magyar bérrobbanás, ami százezreknek fog fájni

Portfolio
Hónapok óta zajlik a vita arról, hogy milyen mértékben emelkedjen a minimálbér Magyarországon jövőre. Egyelőre nem látni a fényt az alagút végén, miközben egyre több európai országban döntenek a legkisebb fizetésekről. Ha nem lesz egyezség, akkor minden bizonnyal a kormányzat is „besegít”, és könnyen lehet, hogy a „Covid-trükköt” alkalmazzák majd, hogy megtörjék az ár-bér spirált.

Messze vannak az álláspontok Már november van, de még sem a munkavállalói, sem a munkáltatói oldal nem terítette ki a lapjait azzal kapcsolatban, hogy hány forintos minimálbért szeretnének látni januártól a minimálbér és a garantált bérminimum tekintetében, ami a hivatalos adatok alapján közel 600 ezer főt érint. A legtöbb érdekképviselet a kormányzat adataira, prognózisaira...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés