Előfizetői tartalom

Kimondta Szijjártó Péter: nem támogatja Magyarország az Ukrajnának szánt közös uniós hitelfelvételt

Portfolio
Magyarország kész folytatni Ukrajna bilaterális alapú támogatását, de nem járul hozzá a közös EU-s hitelfelvételhez – hangsúlyozta Szijjártó Péter a Külgazdasági és Külügyminisztérium hétfői közleménye szerint azt követően, hogy tegnap kiderült: havi 1,5 milliárd eurós hosszú lejáratú közös hitelfelvételt tervez az Európai Bizottság jövőre Ukrajnának.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Közép-Európai Kezdeményezés bulgáriai külügyminiszteri találkozóján mondta ezt el, és azzal indokolta a magyar kormány álláspontját (Magyarország nem kíván részt venni a közös uniós hitelfelvételben), mert egyrészt már eddig is jelentős pénzügyi segítséget nyújtott Magyarország Ukrajnának és erre kész a továbbiakban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés