Előfizetői tartalom

Szép csendben felrobbant Európa Oroszországból származó LNG-importja

Portfolio
Miközben a legtöbben arra figyeltek idén, hogy az oroszok durván letekerték a vezetékes gázküldést Európába, aközben csaknem 50%-kal megugrott a cseppfolyósított orosz gázimport Európába – adta ki az Európai Bizottság a Politiconak az adatokat. Ez azonban távolról sem oldja meg az unió gázpiaci kihívásait, amelyek főleg a gáztárolók jövő évi újratöltésekor jelentkeznek majd és a Nemzetközi Energia Ügynökség már meg is kongatta a vészharangot.

Idén az első kilenc hónapban 16,5 milliárd köbméternyi cseppfolyósított földgázt (LNG) importált az Európai Unió Oroszországból, ami 46%-os ugrás a tavalyi hasonló időszaki 11,3 milliárd köbméterről és teljesen szembemegy azzal a hivatalos uniós narratívával, hogy minél előbb minél nagyobb mértékben ki kell váltani az orosz gázt. Az orosz vezetékes gázexportban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés