Előfizetői tartalom

Energiaválság: a közvilágításon spórolhatnak az önkormányzatok

Portfolio
Csütörtök este jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy az ukrajnai háborúra tekintettel - veszélyhelyzeti intézkedésként - a kormány az önkormányzati képviselő-testületekre bízza, hogy milyen időtartamban, illetve mértékben működtetik a közvilágítást, illetve a kapcsolódó rendeletalkotást - írja az Infostart. A Magyar Közlönyben megjelent rendeletet Orbán Viktor látta el kézjegyével.

Külön rendelkezés vonatkozik a fővárosra és a vidékre: a fővárosban kerületi önkormányzatok is vannak, de a szabályozó ez esetben a Fővárosi Önkormányzat a főváros által igazgatott területeken, a kerület viszont szabályozhat ott, ahol ő igazgat vidéken ilyen kettősség nincs. A szabályozásokra vonatkozó előzetes elvárás, hogy közbiztonsági, vagyon- és személyvédelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés