Előfizetői tartalom

Nagyon keményen Magyarország körmére néznének a németek – Veszélyben a megegyezés az EU-forrásokról?

Portfolio
A német kormánypártok ma szavazhatnak meg egy olyan javaslatot, mely arra szólítja fel a kormányt, hogy keményen ellenőrizze Magyarország jogállamisággal kapcsolatos vállalásainak gyakorlati teljesülését – derül ki a Politico által megszerzett dokumentumból. A lap szerint nehéz lesz kibújnia saját koalíciós partnereinek kérése alól Olaf Scholz kancellárnak, vagyis kénytelen lesz az uniós források folyósítása ellen szavazni, ha nem lesznek meggyőzők az eredmények.

A három német kormánypárt arra kéri a kancellárt, hogy „alaposan” vizsgálja meg a jogállamisági eljárásra válaszul hozott magyar reformokat és csak akkor járuljon hozzá az uniós források blokkolásának feloldásához, ha megbizonyosodott róla, hogy azok orvosolják a hosszú ideje fennálló problémákat a magyar demokrácia helyzetével kapcsolatban – áll a Politico által...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés