FONTOS Megütötték a forintot, egyre közelebb a 400-as euró
 
Előfizetői tartalom

Pocsék képet fest Európáról az Európai Központi Bank

MTI
Az energiaellátási zavarok és az erős inflációs nyomás függvényében, valamint a fokozódó geopolitikai kockázatok árnyékában az euróövezet gazdasági teljesítményének további gyengülésére számít az év hátra lévő részében és a jövő év elején az Európai Központi Bank (EKB) havi rendszeres gazdasági bulletinjének csütörtökön publikált legfrissebb számában.

A világgazdasági növekedés 2022 második negyedévében veszített lendületéből, és a makrogazdasági mutatók tanúsága szerint a lassulása a közeljövőben is folytatódik. Az EKB elemzésében úgy látja, hogy a növekedést lassító kockázatok továbbra is felülmúlják azokat a pozitív impulzusokat, amelyeket a világgazdaság a kínálat javulásának és a kereslet gyengülésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés