Előfizetői tartalom

A magyar EU-források azonnali feloldása ellen szavazott a német parlament

Portfolio
A német parlament arra szólítja fel a német szövetségi kormányt, hogy az Európai Tanácsban szavazza meg az uniós költségvetésből Magyarországnak juttatott kifizetések felfüggesztését, amennyiben a budapesti kormány nem hajtja végre közérthetően az általa előterjesztett korrekciós intézkedéseket. A feltételességi rendeletet, mint az uniós költségvetés védelmét szolgáló új eszközt „a legnagyobb körültekintéssel, következetességgel, átláthatósággal és megfelelő léptékkel” kell alkalmazni a jogállamiság elveinek megsértése esetén – áll az állásfoglalásban.

Az állásfoglalás mellett a német kormánypártok szavaztak, a Die Linke és az AfD nemmel szavazott, a CDU/CSU pedig tartózkodott. Az állásfoglalás megállapítja, hogy a közbeszerzési eljárások rendszeres szabálytalanságai és a nem kellően hatékony korrupcióellenes intézkedések miatt a Bizottság arra a következtetésre jutott, hogy a jogállamiság megsértése Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái