Előfizetői tartalom

Az EU-nak vagy Oroszországnak fájnak jobban a szankciók? Itt a gazdasági háború eddigi eredménye

"Oroszországot a földbe döngölték az EU-s szankciók, eközben az EU meg sem rezzen" - mondják egyesek. "Tönkretesznek minket a szankciók, miközben Oroszország köszöni szépen, jól van" - mondják mások. Ez a kétféle interpretáció vívja a harcát nap mint nap a közbeszédben, azaz nem lehet azt mondani, hogy a gazdasági háború közgazdasági olvasata egységes lenne. Ma még nem látunk teljesen világosan, hogy az egyes gazdaságok veszteségei mekkorák lehetnek, de azért nem vagyunk teljesen vakon: legalábbis a közgazdászok verdiktje a jelenlegi helyzet alapján a vesztes felet illetően teljesen egységes .

Hogyan mérjük a gazdasági háború sikereit? Gyakori beszédtéma manapság az Oroszország és Európa közti gazdasági háború, és nem úgy tűnik, hogy van egységes álláspont. Az egyik gyakran hangoztatott érv szerint az Oroszországra kivetett szankciók hatásosak, mert komoly károkat vittek be az orosz gazdaságnak, eközben Európa relatíve jól van. Az ezzel ellentétes, de szintén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés