Előfizetői tartalom

Így alakul a nyugdíjkorhatár: mutatunk mindent, amit a nyugdíj 2023-as változásairól tudni kell

Portfolio
2022-vel véget ér a nyugdíjkorhatár emelése, így 2023-ban is 65 év lesz. Mutatjuk, mikor és milyen feltételekkel lehet nyugdíjba vonulni 2022 hátralévő részében és 2023-ban; és milyen kedvezményes nyugdíjkorhatárral számolhatunk. Mutatjuk, milyen nyugdíjemelés várható 2023-ban, illetve mit kell tudni a nyugdíjszámításhoz szükséges valorizációs számokról. Összegyűjtöttük továbbá azt is, milyen egyéb dolgokat érdemes tudni 2023-ban és a távolabbi jövőben a nyugdíjak terén.

Mi az öregségi nyugdíj? Az öregségi nyugdíj az az összeg, amit idős korunkban az államtól kapunk a munkával töltött éveink után. Mi az öregségi nyugdíjkorhatár? Az öregségi nyugdíjkorhatár az az életkor, melynek elérésétől az öregségi teljes- vagy résznyugdíj megállapítható. Öregségi nyugdíjra akkor vagyunk jogosultak, ha a jogszabályban meghatározott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés