Előfizetői tartalom

Maszk kisokossal jelentkezett az ismert magyar virológus, mert itt a főszezon

Portfolio
Mivel nincsenek kötelező, tömeges maszkviselési szabályok, ezért mindenki egyéni döntését tiszteletben kell tartani és „Akik hozzám hasonlóan, mégis a maszk mellett döntenek vagy még nem tudják eldönteni, azoknak ajánlom ezt a bejegyzést” – kezdte vasárnap esti Facebook-posztját Kemenesi Gábor. Az ismert magyar virológus ezután pontokba szedve összefoglalta, hogy melyik maszkot ajánlja, hogyan érdemes hordani, és mikor. Úgy fogalmazott: „A mostani járványnál nagyobb bizonyíték nem is kell a maszkok hatékonyságára (az influenzát néhány évre le tudtuk radírozni a térképről), használjuk őket a légúti fertőzések fő szezonjaiban”.

Melyik maszkot ajánlja? Az összefoglaló elején rögzíti, hogy „A légúti fertőzések hatékony elkerüléséhez a magas szűrőkapacitással rendelkező FFP2/FFP3, KN95 maszkok használata a jó választás. Nagyon fontos, hogy ezeket megfelelően viseljük, különösen az orron és az arcunkon, körben jól illeszkedjen. Felvétel előtt érdemes egy W betűt formázni a merevítőből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés