Előfizetői tartalom

Íme, két látványos ábra arról, ahogy az oroszok elzárták a gázt Európa felé

Portfolio
Miután az Északi Áramlat gázvezetékek felrobbantásával megszűnt a kulcsfontosságú útvonalon a gázszállítás Európa felé, érdemes egy pillanatra megállni és megnézni az Energiahivatal ma kiadott gázpiaci jelentésének két ábráját, ami látványosan mutatja be, hogy milyen ütemben fogta vissza Oroszország a gázszállításokat Európa felé. A jelentésből a magyar gázfelhasználás esésének részleteit ebben a külön cikkben írtuk meg.

Az alábbi első ábrán azt látjuk, hogy a négy fontos vezetékes szállítási útvonalon havonta mennyi gázt küldtek az oroszok az EU felé: ez még tavaly szeptemberben is 123 TWh volt, míg idén szeptemberben mindössze 26 TWh, tehát 79%-os zuhanás következett be, amelynek meghatározó része éppen az Északi Áramlat 1 vezetékpáron esett ki (itt mindkét vezeték felrobbant, az Északi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés