Előfizetői tartalom

Lejtőn a magyar üzemanyagárak, jelentős csökkenés jön szerdától

Portfolio
Történelmi rekordok dőltek a hazai üzemanyagpiacon idén: a benzin és a gázolaj ára sosem látott szintre emelkedett, ráadásul a két üzemanyagtípus ára közti különség is rekordot döntött. Ehhez képest az elmúlt hetekben már inkább a normalizáció jelei látszanak, a korábbi csúcsokhoz képest jelentősen csökkent az üzemanyagok ára, és a szerdai árváltozással a dízel prémiuma is a mindenkori csúcs kevesebb mint a felére csökken.

Jelentős csökkenés jön szerdától

Az elmúlt időszakban elkezdett csökkeni az üzemanyagok (főleg a dízel) ára a hazai kutakon, és a tendencia szerdán is gőzerővel folytatódik tovább, hiszen a benzin esetében 20, a gázolaj esetében pedig 30 százalékos csökkenésre lehet számítani a holtankoljak.hu szerint.

Így a 480 forintos hatósági árak mellett a piaci átlagárak az alábbiak szerint alakulnak: 

  • 95-ös benzin: 677 forint/liter
  • Gázolaj: 742 forint/liter

A szerdai változással főleg a gázolaj esetében beszélhetünk jelentős csökkenésről, hiszen egy hónap leforgása alatt 109 forinttal, vagyis 10,5 százalékkal csökken a piaci ár a 851 forintos történelmi csúcshoz képest.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái