Előfizetői tartalom

Lejtőn a magyar üzemanyagárak, jelentős csökkenés jön szerdától

Portfolio
Történelmi rekordok dőltek a hazai üzemanyagpiacon idén: a benzin és a gázolaj ára sosem látott szintre emelkedett, ráadásul a két üzemanyagtípus ára közti különség is rekordot döntött. Ehhez képest az elmúlt hetekben már inkább a normalizáció jelei látszanak, a korábbi csúcsokhoz képest jelentősen csökkent az üzemanyagok ára, és a szerdai árváltozással a dízel prémiuma is a mindenkori csúcs kevesebb mint a felére csökken.

Jelentős csökkenés jön szerdától

Az elmúlt időszakban elkezdett csökkeni az üzemanyagok (főleg a dízel) ára a hazai kutakon, és a tendencia szerdán is gőzerővel folytatódik tovább, hiszen a benzin esetében 20, a gázolaj esetében pedig 30 százalékos csökkenésre lehet számítani a holtankoljak.hu szerint.

Így a 480 forintos hatósági árak mellett a piaci átlagárak az alábbiak szerint alakulnak: 

  • 95-ös benzin: 677 forint/liter
  • Gázolaj: 742 forint/liter

A szerdai változással főleg a gázolaj esetében beszélhetünk jelentős csökkenésről, hiszen egy hónap leforgása alatt 109 forinttal, vagyis 10,5 százalékkal csökken a piaci ár a 851 forintos történelmi csúcshoz képest.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés