Előfizetői tartalom

Szolidaritási sztrájkra kéri fel a szakképzésben dolgozókat a PDSZ

Portfolio
Szolidaritási sztrájkot kezdeményezett a szakképző intézményekben a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), hogy az ott dolgozók is csatlakozzanak az egész ágazatot érintő munkabeszüntetéshez. A szakképzésben dolgozókra nem vonatkozik az új sztrájktörvény, így nekik nem kell a tanórák megtartásáról gondoskodniuk – írja a Telex.hu.

A sztrájkhoz csatlakozóknak a sztrájktörvény feltételeit kell betartaniuk, az azonban olyan „elégséges szolgáltatást” ír elő, amely tulajdonképpen ellehetetleníti a követelésekért való érdemi kiállást. Ezért fordultak többen a polgári engedetlenség eszközéhez. A PDSZ az oldalán azt írja, hogy a szakképzésben dolgozókra nem vonatkozik a 2022. évi V. törvény, így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés