Előfizetői tartalom

Több iskolában is egyhetes munkabeszüntetés lesz a héten

Portfolio
Az ország számos iskolájában kezdődik egyhetes munkabeszüntetés hétfőtől, amelyet a csatlakozó pedagógusok személyenként változó időtartamban fognak megtartani - írja a Telex.hu. A sztrájkoló tanárok azt szeretnék jelezni, hogy nem tartják elegendőnek a kormány reakcióit - többek között az ígért lépcsőzetes béremelést - az elmúlt hetek megmozdulásaira.

A tanárok egy hete tárgyaltak Maruzsa Zoltán oktatásügyi államtitkárral, ám azóta nem sikerült eredményt elérniük. A kormány korábban ígéretet tette arra, hogy emelni fogja a pedagógusok bérét: jövőre 20,8%-kal, azt követően "a jelenlegi bázishoz" képest 25%-kal, majd 2025-ben a "jelenlegi bázishoz" képest közel 30%-kal kell megemelni a béreket, eszerint a 400 ezer forintos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés