Előfizetői tartalom

Javult Magyarország versenyképessége, szinte a teljes régiónkat lenyomtuk

Portfolio
Magyarország három helyet javított az IMD nemzetközi versenyképességi ranglistáján, de még mindig a mezőny második felében vagyunk. Ami nagy sikernek tekinthető, az az, hogy a régiónk szinte minden országát megelőztük. Az egyes területeket vizsgálva egyértelmű, hogy a gazdasági szereplők a magyar adórendszert tartják a legversenyképesebbnek, az ország "attitűdjeit", valamint a jogrendszert viszont nagyon kevesen tartják versenyképesnek. Az élen főleg észak-európai országok végeztek.

Feljebb került Magyarország a ranglistán Javított tavalyi helyezésén Magyarország a svájci IMD versenyképességi rangsora szerint. Míg egy éve a 42. legversenyképesebb ország volt Magyarország a vizsgált 63 ország közül, 2022-re a 39. helyre jöttünk fel – derül ki az IMD által közzétett anyagból. 2018 és 2020 között egyaránt a 47. helyen állt Magyarország, vagyis két...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés